فیزیوتراپی-زانو
عناوین این مطلب آموزشی
5/5 - (4 امتیاز)

فیزیوتراپی زانو برای افرادی که از مشکلات زانو نظیر درد رنج می برند، بسیار موثر بوده است. فیزیوتراپیست علاوه بر زانو به بررسی لگن تا پا می پردازد تا منشاء درد را تشخیص دهد و بهترین روش درمانی را ارائه کند. با انجام فیزیوتراپی برای زانو دامنه حرکتی، قدرت عضلانی و قدرت عضلات افزایش می یابد و تعادل در زانو برقرار می شود. در فیزیوتراپی علاوه بر لیزر درمانی تمرینات ورزشی نیز داده می شود. لازم به ذکر است که این روش موارد مختلفی را در بر می گیرد تا درد زانو بهبود پیدا کند. در ادامه به درمان زانو درد با فیزیوتراپی می پردازیم.

فیزیوتراپی زانو چیست و چه تاثیراتی بر درمان درد دارد؟

تجویز فیزیوتراپی یکی از روش های کارآمد است که برای درمان مشکلات اسکلتی و عضلانی به کار برده می شود. مشکلات برخی از اندام های بدن از جمله زانو با فیزیوتراپی برطرف می شود. فیزیوتراپی شامل تمرینات ورزشی، اولتراسوند تراپی، لیزر درمانی و ماساژ درمانی است که استفاده از هر کدام، به نظر فیزیوتراپیست بستگی دارد.

فیزیوتراپی یکی از روش های درمانی است که نه تنها عوارضی ندارد بلکه دارای مزایای زیادی است و تاثیرات قابل توجهی را روی زانو می گذارد. تاثیرات این روش درمانی مفید به این ترتیب است:

  • کاهش درد: از مهم ترین تاثیرات فیزیوتراپی کاهش یا رفع درد است. درد زانو ممکن است به خاطر آسیب از تصادف یا رانندگی و مشکلاتی مانند آرتروز به وجود آمده باشد که با استفاده از تکنیک های مختلف فیزیوتراپی نظیر ماساژ درمانی، تمرین های ورزشی و لیزر تراپی برطرف می شود.
  • افزایش دامنه حرکتی: مشکلاتی نظیر کشیدگی، گرفتگی، درد یا التهاب باعث می شوند تا فرد نتواند به راحتی زانوی خود را حرکت دهد. فیزیوتراپی این مشکل را رفع می کند و دامنه حرکتی را افزایش می دهد.
  • پیشگیری از آسیب مجدد: از آنجایی که این روش شامل بخش های مختلفی است، عضلات علاوه بر بهبودی، قوی تر هم می شوند. به این صورت فیزیوتراپی از بروز مشکلات حرکتی، آرتروز زانو و پارگی رباط صلیب پیشگیری می کند.
  • بازگشت به زندگی عادی: در برخی از روش های درمانی فرد بهبود پیدا می کند اما مثل سابق نمی شود اما با انجام فیزیوتراپی زانو فرد می تواند به زندگی عادی، شغل یا ورزش بپردازد.
  • بهبود عملکرد زانو: فیزیوتراپی مشکلاتی نظیر تورم، التهاب و گرفتگی زانو را برطرف می کند و با افزایش استحکام، انعطاف پذیری و تعادل باعث تقویت عملکرد زانو می شود.

معاینات برای تجویز فیزیوتراپی زانو چگونه است؟

فیزیوتراپیست در مرحله اول در مورد سوابق پزشکی بیمار و زمان شروع درد زانو با او صحبت می کند. همچنین از بیمار می خواهد تا عواملی که باعث تسکین یا التهاب زانو می شود را با او در میان بگذارد. سپس شروع به معاینات گوناگون می کند تا به یک جمع بندی کلی در مورد روند درمان برسد. مهم ترین معاینات فیزیوتراپی زانو عبارتند از:

  • معاینه فیزیکی: در این بخش متخصص زانو و ساختار اطراف آن را لمس می کند تا محل درد و موارد غیر عادی را تشخیص دهد.
  • بررسی تعادل: استرس و فشار بیش از حد ممکن است روی کمر یا زانو تاثیر بگذارد و به عدم تعادل در ایستادن و درد در این نواحی ختم شود.
  • ارزیابی دامنه حرکتی: فیزیوتراپیست از ابزارهای مخصوصی در فیزیوتراپی زانو کمک می گیرد تا میزان خم و صاف شدن و حرکت زانو را اندازه گیری کند.
  • بررسی نوع راه رفتن: از بیمار خواسته می شود تا در چندین مرحله راه برود. با استفاده از این کار فیزیوتراپیست به ایرادات زانو پی می برد.
  • آزمایش های خاص: در برخی موارد بیمار باید آزمایش های دیگری انجام دهد تا ساختاری که باعث مشکل شده است، مشخص شود.

مدت زمان فیزیوتراپی زانو

درمان درد زانو به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز دارد؟ هر جلسه چقدر طول می کشد؟ چه زمانی فیزیوتراپی را قطع کنیم؟ این موارد از سوالات پرتکرار بیماران هستند. طول درمان فیزیوتراپی برای افراد متفاوت است زیرا به شدت و نوع آسیب، شرایط جسمانی بیمار و پیگیری او بستگی دارد. مدت فیزیوتراپی زانو ممکن است بین چند هفته یا چند ماه طول بکشد.

جلسات فیزیوتراپی معمولاً بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد اما تعداد جلسات برای بیماران فرق می کند. مشکلات ساده نظیر کشیدگی، گرفتگی و کمی درد و التهاب با چندین هفته فیزیوتراپی از بین می روند اما فیزیوتراپی بعد از جراحی، تصادف یا آسیب های شدید ورزشی چند ماه طول می کشد.

تعداد جلسات فیزیوتراپی زانو
شدت و نوع آسیب، شرایط جسمانی بیمار به شدت و نوع آسیب و شرایط جسمانی بیمار بستگی دارد

تمرینات ورزشی در فیزیوتراپی زانو

یکی از بخش های مهم فیزیوتراپی انجام تمرینات ورزشی آن است. در واقع تمرینات ورزشی باعث تکمیل روند درمان و بازگشت فرد به حالت عادی می شوند. فیزیوتراپیست از بیمار می خواهد تا تمارین را در دفعات مشخص شده انجام دهد تا از این روش نتیجه بگیرد.

کشش اندام تحتانی، تمرینات عضله کوتا چهار سر ران، تمرینات تقویتی باسن، کشش عضلات همسترینگ، تمرینات تعادلی، اسکات با دیوار، پرس پا، کشیدن ساق پا و پله آهسته از تمریناتی هستند که فیزیوتراپیست به بیمار ارائه می دهد. در صورتی که بیمار با انجام هر یک از تمرینات دچار درد یا آسیب شد، باید به متخصص اطلاع دهد.

توصیه هایی برای مبتلایان به درد زانو

موارد زیر جهت دریافت نتیجه از فیزیوتراپی و کاهش درد زانو توصیه می شود:

  • فیزیوتراپی را به خواست خود قطع نکنید. با اینکه فیزیوتراپی مزایای زیادی دارد اما قطع آن بدون هماهنگی با فیزیوتراپیست با عوارضی نظیر ضعف عضلانی، شروع درد مجدد، عملکرد محدودتر و افزایش آسیب همراه است و در نهایت بهبودی کامل صورت نمی گیرد.
  • در بسیاری از موارداین روش درمانی مشکلات را برطرف می کند و درد را تسکین می دهد اما اگر با تحریک الکتریکی و انجام تمرینات تغییری حس نکردید، با فیزیوتراپیست مشورت کنید تا روش درمانی را تغییر دهد.
  • سعی کنید پس از اتمام فیزیوتراپی نیز تمرینات کششی و حرکتی را انجام دهید یا یک ورزش مناسب برای زانو مانند شنا، یوگا، دوچرخه سواری را ادامه دهید. پیاده روی نیز یکی از موارد موثر در کاهش درد زانو است زیرا فشار را از روی مفاصل برمی دارد.

بهترین مرکز فیزیوتراپی تهران

در این مقاله به بررسی تاثیر فیزیوتراپی زانو بر درمان این ناحیه پرداختیم. فیزیوتراپی مزایا و کاربرد زیادی دارد اما نباید به صورت خودکار قطع شود تا به جای مزایا شاهد عوارض باشید. تمرینات ورزشی نقش مهمی را در بهبودی کامل ایفا می کنند. از همین رو انجام تمرینات به صورت مستمر حائز اهمیت است. کلینیک پیشگام به‌عنوان بهترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده خدمت رسانی به مددجویان محترم است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با تلفن‌های مرکز تماس حاصل فرمایید.

نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram