فیزیوتراپی-با-لیزر-کم-توان-و-پر-توان
عناوین این مطلب آموزشی
5/5 - (3 امتیاز)

فیزیوتراپی با لیزر چگونه انجام می شود؟ آیا عوارضی دارد؟ چقدر اثربخشی دارد؟ لیزر درمانی به عنوان یک نوع درمان پزشکی در فیزیوتراپی به شمار می رود که در آن پرتوهای قوی و ویژه ای از نور را به کار می برند که درمان و فیزیوتراپی را انجام دهند. در طول زمان نشان داده شده است که نور خورشید دارای خاصیت سلامتی و درمانی است. در لیزر درمانی نیز از یک سری دیود استفاده می کنند که مسئولیت رساندن انرژی نور را مستقیماً به لایه های عمیق زیر پوست دارند. از کاربردهای لیزر تراپی در علم پزشکی و فیزیوتراپی می توان به برش، سوزاندن و یا از بین بردن بافت زائد اشاره کرد. در ادامه این مطلب کلینیک درد پیشگام به بررسی کاربرد لیزر در فیزیوتراپی و درمان درد می‌پردازیم.

فیزیوتراپی با لیزر چند نوع است؟

اصطلاح  لیزر که مخفف شده Laser)  light amplification by stimulated emission of radiation ) است معنای تقویت نور توسط تابش تحریک را دارد. در برخی موارد برای این که بیماری های مختلف اسکلتی عضلانی را درمان کنند، لیزر درمانی را به کار می برند. لیزر تراپی دو نوع لیزر کم توان  Low Level Laser Therapy به اختصار LLLT  و لیزر پرتوان High Power Laser Therapy  به اختصار HPLT  را در بر می گیرد. در ادامه این دو مورد توضیح داده شده است.

 فیزیوتراپی با لیزر کم‌ توان

لیزر کم توان نوعی درمان از منبع نوری که قدرت کمی دارد، به شمار می آید و در آن طول موج کوتاهی ایجاد می شود و هیچ گرما، صدا و لرزشی از آن ساطع نمی شود. این نوع لیزر را فوتوبیولوژی یا تحریک زیستی نیز می نامند. لیزر کم توان را می توان به عنوان یک عامل ضد التهاب دانست. این نوع لیزر را معمولاً با نام لیزر سرد نیز می شنوید؛ دلیل این نامگذاری ایجاد نکردن احساس گرما در طول درمان است. لیزر کم توان در فیزیوتراپی کاربردهایی همانند تسکین درد، تسریع در ترمیم بافت و کاهش التهاب دارد. در شرایط زیر برای بیمار از فیزیوتراپی با لیزر از این نوع استفاده می کنند.

  • آرتروز زانو
  • آرتریت روماتوئید
  • مشکلات مفصل فکی گیجگاهی 
  • تحلیل رفتن دیسک کمر
  • فتق دیسک کمر
  • سیاتیک
  • درد عصبی
  • سندرم گیر افتادگی شانه
  • بورسیت مفصل ران یا شانه
  • تاندونیت
  • ورم کف پا
  • ورم لنفاوی

فیزیوتراپی با لیزر پر توان

لیزر پرتوان به دلیل این که قدرت بالاتری دارد، در سطح پوست گرما ایجاد می کند؛ به همین دلیل است که آن را لیزر داغ می نامند. با توجه به تحقیقات انجام شده، توان خروجی که کمتر از 5 /0 وات باشد، به عنوان لیزر کم توان در نظر گرفته می شود در حالی که لیزری که توان خروجی بیش از 5/0 وات دارد، در دسته بندی لیزر پرتوان قرار می گیرد. لیزر پرتوان در مواردی همچون درد کمر، ستون فقرات و گردن به طور قابل چشمگیری درد و ناتوانی را کاهش می دهد. لیزر پرتوان در جراحی نیز کاربرد دارد. همچنین هنگامی که لیزر پیشرفت کرد، به برش یا عمل کمتر نیاز پیدا شد. لیزر درمانی نسبت به روش های سنتی، در عمل های جراحی، درد، عفونت و یا زخم، سریع تر جواب می دهد و باعث بهبودی می شود. همچنین لیزر پرتوان با نفوذ به عمق بافت و افزایش متابولیسم در پوست باعث ایجاد محیط بهینه برای بهبودی بافت می شود. از کاربرد فیزیوتراپی با لیزر از این نوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آرتروز زانو، ران و مچ پا
  • روماتیسم مفصلی
  • تحلیل دیسک کمر
  • فیزیوتراپی فتق دیسک کمر
  • سیاتیک
  • تاندونیت
  • آسیب غضروف، پیچ خوردگی و کشیدگی
  • سایر خدمات فیزیوتراپی و توان بخشی

از این بخش بخوانید: فیزیوتراپی سالمندان برای کاهش درد

اثربخشی این روش چقدر است؟

 لیزر درمانی را برای بسیاری از اهداف پزشکی به کار می برند. به دلیل کوچک و دقیق بودن پرتوی لیزر، قابلیت درمان بافت را بدون آسیب برای ارائه دهندگان خدمات لیزر، فراهم می کند. در لیزر درمانی، درمان بدون درد انجام می شود که این مزیت بزرگی به حساب می آید.

 پرتوی نور لیزر، باعث ایجاد هیچ خطری برای سلامتی بیمار و تیم پزشکی نخواهد شد و این از دیگر ویژگی های مثبت لیزر درمانی است. هنگامی که از فیزیوتراپی استفاده می شود، خطراتی شامل درد، خونریزی و ایجاد زخم که در روشی مانند جراحی اتفاق می افتد به حداقل ممکن خواهد رسید.

هزینه انجام فیزیوتراپی با لیزر چقدر است؟

هزینه جلسات انجام دادن لیزر برای افراد مختلف فرق می کند. ابتدا ناحیه تحت درمان توسط پزشک شناسایی شده و در اسرع وقت ناحیه مورد نظر را درمان می کند. امکان این که بخواهیم هزینه هر جلسه لیزر با فیزیوتراپی را به طور دقیق تعیین کنیم وجود ندارد؛ زیرا تعیین میزان هزینه بعد از این که بیمار به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کرد و وضعیت بیمار توسط فیزیوتراپیست مشخص شد انجام می شود. تعرفه ای که برای هر جلسه درمان لیزر مشخص می شود را وزارت بهداشت و درمان به مراکز ارسال می کند، اما هزینه کلی بر اساس تعداد جلسات مورد نیاز و طول درمان، توسط پزشک مشخص می شود.

هزینه هر جلسه فیزیوتراپی با لیزر را عوامل زیادی تعیین می کنند؛ به عنوان مثال بیمارانی که دارای دردهای شدیدی هستند، باید هزینه بیشتری را برای درمان خود مد نظر داشته باشند. یا این که تعداد جلسات مورد نیاز هزینه را تغییر می دهند. همچنین نوع بیمه نیز بر قیمت هر جلسه فیزیوتراپی موثر است.

عوارض فیزیوتراپی با لیزر چیست؟

 بسیاری از مردم حتی در این زمانه فکر می کنند لیزر به عنوان چیز جدید و خطرناكی است؛ این به دلیل این است که یا از ماهیت واقعی لیزر شناخت کافی ندارند و یا این که چون این روش جدید است، با اشعه رادیواکتیو اشتباه گرفته می شود. لازم است بدانید که در صورت استفاده از لیزر در فیزیوتراپی به صورت اصولی و با دوز مناسب، عارضه جانبی نخواهد داشت و دارای هیچ خطری برای افراد نیست.

عوارض فیزیوتراپی با لیزر
عوارض فیزیوتراپی با لیزر نزدیک به صفر است

موارد منع استفاده از این روش چیست؟

هر روش درمانی اگر خطرات کمی هم داشته باشد، برای استفاده دارای موانعی است. مواردی که نباید از لیزر درمانی (لیزر کم توان و لیزر پرتوان) استفاده کرد، عبارتند از:

  • چشم ها: اشعه های لیزر برای چشم، به ویژه شبکیه چشم بسیار ضرر دارند. هنگامی که پرتوهای لیزر را به سمت چشم می تابانند، باید حتما از عینک ایمنی مناسب استفاده شود.
  • سرطان: فقط وقتی بیمار تحت شیمی درمانی است، استفاده از لیزر کم توان برای کاهش عوارض جانبی مانند ورم مخاط مجاز است. لیزر کم توان در بیماران سرطانی را تنها به منظور  تسکین مریض به کار می برند.
  • بارداری: اگر باردار هستید فیزیوتراپی با لیزر را نمی توانید انجام دهید زیرا مستقیما باعث اثرگذاری روی جنین در حال رشد می شود.
  • بیمار مبتلا به صرع: اگر از نور مرئی استفاده شود می تواند بیماران حساس به نوری که مبتلا به صرع هستند را متشنج کند.
نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram