نوار-عصب-و-عضله-کمر
عناوین این مطلب آموزشی
5/5 - (4 امتیاز)

نوار عصب و عضله کمر زمانی انجام می گیرد که فشار زیادی بر عصب و عضله کمر وارد شود. این فشار در اثر انجام حرکات نادرست و شکل غلط کمر در انجام این حرکات به وجود می آید. همچنین لازم به ذکر است که بیشترین علت در کمردرد مربوط به عصب و عضله کمر می شود. به عنوان مثال برخی از عواملی که سبب کمردرد می شوند عبارتند از: بلند کردن بار های سنگین، نشستن یا ایستادن به مدت های طولانی، انجام ورزش های سنگین مانند وزنه برداری و اینگونه موارد که سبب فشار به عصب و عضله کمر می شود و در نتیجه کمردرد را به همراه دارد. همچنین برخی از عوامل روانی مانند استرس و اضطراب می تواند سبب کمردرد شود.

نوار عصب و عضله کمر چه زمانی گرفته می شود؟

همان طور که اشاره شد، زمانی این تست گرفته می شود که فشار زیادی بر اعصاب و عضلات کمر وارد شود؛ در نتیجه کمر دچار مشکلاتی شده و این تست بنا به توصیه های پزشک در این زمان صورت می گیرد. این تست یک تصویر سه بعدی از ناحیه کمر ارائه می دهد که توسط دستگاه های تصویربرداری پزشکی انجام می شود. این تصویر به گونه ای گرفته می شود تا عملکرد و وضعیت عصب و عضله کمر به خوبی مشخص باشد.

در برخی از موارد گرفتگی عصب و عضلات کمر سبب درد، سفتی و احساس سختی در حرکات می شود که در این شرایط پزشک باید از وضعیت دقیق فرد مطلع باشد. بنابراین توصیه می کند که این تست و تصویربرداری کامل انجام شود و وضعیت، نوع آسیب و یا شدت آسیب را بررسی کند.

 عکس های نوار عصب و عضله کمر بسیار دقیق هستند زیرا با استفاده از پرتوهای ایکس این عکس ها تهیه می شوند. هر عکس ممکن است با روش های گوناگونی تهیه شود که این موضوع با توجه به توصیه های پزشک و کاربرد این عکس ها است. در ادامه به بررسی کامل تر این موضوع می پردازیم:

  • رادیوگرافی: در این تصویربرداری از پرتوهای فرابنفش برای نمایش استخوان ها و بخش های سخت دیگر در ناحیه عصب و عضله کمر استفاده می شود.
  • توموگرافی کامپیوتری (CT): در این تصویربرداری نیز از پرتوهای فرابنفش و کامپیوتر تصاویر مقطعی از عصب و عضله کمر دریافت می کنند. این مورد سبب می شود تا پزشک درک بهتری از ساختار داخلی و مشکلات موجود در این منطقه پیدا کند.
  • اسکن ام آر آی (MRI): در این روش با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تصاویر بسیار دقیقی از این ناحیه در کمر دریافت می کنند. در این روش اغلب ساختارهای نرم مانند عصب ها و عضلات مورد تمرکز است.

مزایای نوار عصب و عضله کمر

این تست به عنوان یک روش برای تشخیص و یا بررسی عملکرد و سلامت عضلات کمر شناخته می شود که معمولاً این تست توسط فیزیوتراپیست انجام می گیرد. همان طور که اشاره شد، این تست اطلاعات بسیار دقیق و کاملی درباره سیستم عصبی و عضلانی کمر به پزشک ارائه می دهد و در نتیجه پزشک می تواند یک تشخیص دقیق راجع به مشکلات در ناحیه کمر داشته باشد. علاوه بر این مورد که ذکر شد، مزایای دیگر این تست عبارتند از:

  • تشخیص مشکلات عصبی: انجام این تست سبب تشخیص علائم و علت مشکلات عصبی در ناحیه کمر همانند تنگی فضایی عصبی و یا مشکلات دیسکی می شود.
  • ارزیابی عملکرد و قدرت عضلات: به علت اینکه در این تست از پرتو های فرابنفش استفاده می ‌شود عملکرد عصب و عضلات کمر و ناحیه اطراف کمر را می ‌توان به آسانی ارزیابی کرد. در نتیجه پزشک با دریافت این اطلاعات می تواند تشخیص دقیق تری داشته باشد و روش درمانی مناسب را برای فرد مذکور تجویز کند.
  • پایش و پیگیری توانبخشی: پس از انجام جراحی یا آسیب دیدگی ها می توان از تست نوار عصب و عضله کمر به عنوان یک روش برای پیگیری فرایند بهبودی استفاده کرد.
  • روش غیر تهاجمی: برای انجام این روش نیازی به تزریق مواد رادیواکتیو نیست که در نتیجه این مورد سبب شده است تا بیمار در طول انجام این تست به مراقبت های خاص نیازی نداشته باشد و بتواند به راحتی فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.

در این بخش سه مورد از کاربرد این تست را بررسی کردیم. لازم به ذکر است که این تست به عنوان یک روش درمانی محسوب نمی شود بلکه به عنوان یک ابزار تکمیلی به عنوان تشخیص و بررسی مشکلات در ناحیه کمر مورد استفاده قرار می گیرد.

پیش گیری از مشکلات با انجام نوار عصب

همان طور که اشاره شد، انجام این روش مزایای بسیار زیادی دارد اما یکی از مهم ترین مزایای این روش جلوگیری از وقوع برخی از مشکلات مربوط به کمر است که در ادامه این مشکلات را بررسی می کنیم:

  • کمک به حفظ تعادل در منطقه کمر و جلوگیری از آسیب به کمر: افراد در طول روز فعالیت های گوناگونی را انجام می دهند که ممکن است برخی از این فعالیت ها کارهای سنگین و برخی دیگر، کارهای پرتحرک باشد. در نتیجه با گذشت زمان ناحیه کمر دچار آسیب دیدگی می شود اما شما می توانید با انجام تست نوار عصب و عضله کمر از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید. همچنین انجام این تست سبب تقویت عملکرد ماهیچه های کمر می شود.
  • جلوگیری از فشار و سختی در ناحیه کمر: انجام این تست به عنوان یک پشتیبان برای عضلات کمر به شمار می رود که در نتیجه فشار بر روی کمر را کاهش می دهد و توانایی فرد برای انجام فعالیت های روزانه افزایش می یابد.
  • بهبود قوام بدن: به علت اینکه انجام این تست ها می تواند سبب تقویت عضلات و ماهیچه های کمر شود، در نتیجه می تواند بهبودی نیروی بدن و تعادل کلی بدن را نیز در پی داشته باشد.

سخن پایانی

در این مطلب درمورد نوار عصب و عضله برای کمر توضیح دادیم. این که چه زمانی انجام می شود و چه مزیت هایی دارد را بررسی کردیم. روش های موجود برای تصویربرداری از این ناحیه را نیز شرح دادیم که با استفاده از این روش ها نوار عصب و عضله برای کمر انجام می گیرد.

نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram