فیزیوتراپی-دست-با-دستگاه-و-حرکات-ورزشی
عناوین این مطلب آموزشی
5/5 - (11 امتیاز)

فیزیوتراپی دست با دستگاه به عنوان یک راه درمان موثر شناخته می شود که به منظور بهبود عملکرد و کاهش درد در ناحیه دست و مچ مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً این روش درمانی توسط فیزیوتراپیست ها انجام می گیرد. از روش فیزیوتراپی دست برای بهبود قدرت، انعطاف حرکت و کاهش درد در این ناحیه استفاده می شود که برای دست یافتن به این اهداف از مواردی همچون انواع ماساژ، تمرینات و دستگاه الکتریکی استفاده می شود. اگر می خواهید درمورد این روش درمانی و مزیت ها و سایر نکات مربوطه اطلاعات بیشتری کسب کنید پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

فیزیوتراپی دست در چه مواقعی تجویز می‌شود؟

زمانی که افراد در ناحیه دست یا مچ خود دچار درد، ضعف، تورم یا محدودیت در حرکت این نواحی شوند، پزشک برای آن ها فیزیوتراپی در این ناحیه از بدن را تجویز می کند تا این مشکلات از بین بروند. این مشکلات زمانی رخ می دهند که دست افراد دچار مواردی همچون آسیب عفونت آرتریت یا برخی از بیماری های مزمن شود. همچنین در برخی موارد برای بهبود درد شانه و گردن انجام همزمان فیزیوتراپی دست و گردن توصیه می شود.

معمولاً انجام فیزیوتراپی دست علاوه بر استفاده از دستگاه های الکتریکی شامل موارد دیگری همچون انواع تمرینات، ماساژ و دیگر تکنیک ها می شود. انجام فیزیوتراپی با نظارت فیزیوتراپ صورت می گیرد؛ به عنوان مثال فیزیوتراپیست ها افراد را راهنمایی می کنند که با انجام چه کارهایی دست خود را تقویت کنند و انجام چه کارهایی سبب ناراحتی دست آن ها می شود.

مزایای فیزیوتراپی دست چیست؟

همان طور که اشاره شد، انجام این روش درمانی به منظور کاهش درد و بهبود عملکرد در ناحیه دست و مچ است؛ اما مزایای این روش درمانی فقط به این دو مورد محدود نمی شود و دارای مزیت های بسیاری است. در ادامه به بررسی کامل تر این مزایا می پردازیم:

  • کاهش درد: انجام تمرینات و ماساژهایی که توسط فیزیوتراپیست در فیزیوتراپی دست انجام می گیرد سبب تسکین درد و تورم های مرتبط با آن دردها می شود.
  • افزایش قدرت و انعطاف: انجام تمرینات منظم و فیزیوتراپی سبب افزایش و تقویت قدرت عضلانی دست و مچ می شود که در نتیجه این موضوع سبب بهبود در انعطاف این نواحی می شود.
  • بهبود حرکت: انجام تمرینات و تکنیک های فیزیوتراپی دست سبب بهبود حرکت دست و مچ  می ‌شود که در نتیجه فرد بدون هیچ مشکلی می تواند دست و مچ خود را حرکت دهد.
  • بهبود عملکرد کاری: در نتیجه افزایش قدرت، انعطاف و بهبود حرکت دست و مچ؛ فیزیوتراپی سبب بهبود عملکرد روزانه دست شما نیز می شود.
  • پیشگیری از جراحی: در برخی از مشکلات و آسیب ها دست فرد نیاز به جراحی دارد اما ممکن است با انجام فیزیوتراپی دست و تمرینات لازم بتواند بدون عمل جراحی بهبودی خود را به دست آورد که این موضوع یکی از مزایای اصلی این روش درمانی است.
  • آموزش و آگاهی: همان طور که اشاره شد، فیزیوتراپیست به شما این آگاهی را می دهد که انجام چه کارهایی سبب ناراحتی دست می شود و از طرفی انجام چه کارهای دیگری سبب تقویت عضلات دست می شود. در نتیجه این موضوع سبب می شود تا افراد بتوانند از دست خود مراقبت بیشتری داشته باشند که از مشکلات و آسیب های جدی دست خود جلوگیری کنند.

این روش درمانی چگونه انجام می‌شود؟

این روش درمان یک فرایند تخصصی است که حتماً باید زیر نظر فیزیوتراپیست های متخصص انجام بگیرد. در این روش درمانی نیازهای شخص مورد نظر بررسی می شود و بر اساس این نیازها، فیزیوتراپیست برای شخص مورد نظر برنامه ریزی می کند که چه تمریناتی یا ماساژ‌ هایی انجام دهد و فرایند فیزیوتراپی تا چه موقع باید صورت بگیرد. به طور کلی انجام فیزیوتراپی دست در چند مرحله صورت می گیرد که در ادامه به بررسی این مراحل می پردازیم:

  • ارزیابی ابتدایی: ابتدا فیزیوتراپیست عملکرد و وضعیت دست و مچ را بررسی می کند که این کار بر اساس قدرت فیزیکی دست و مچ افراد است. این بررسی شامل مواردی همچون سنجش میزان قدرت، سنجش محدودیت حرکتی و عوامل مختلف دیگر است.
  • تعیین اهداف: در این مرحله از فیزیوتراپی دست پس از ارزیابی شخص فیزیوتراپیست اهداف خاصی را برای فرد مشخص می کند که این اهداف معمولاً شامل کاهش درد، بهبود قدرت، انعطاف و افزایش حرکت در نواحی دست است.
  • طراحی برنامه فیزیوتراپی: در این مرحله فیزیوتراپیست اهداف مشخص شده در مرحله قبل را در یک برنامه مشخص برای فرد مذکور طراحی می کند. در این برنامه مواردی همچون تمرینات، ماساژ و فعالیت های دیگر ذکر می شود.
  • انجام تمرینات و مراقبت ها در خانه: در این مرحله از فیزیوتراپی دست، فیزیوتراپیست به فرد مذکور آموزش می دهد که چگونه تمرینات و مراقبت های خاص خود را در خانه انجام دهد. اینگونه علاوه بر روند پیگیری بهبودی فرد، فرآیند بهبودی فرد نیز تسریع می یابد.
  • نظارت و تنظیمات مداوم: فیزیوتراپیست با برنامه ریزی درمانی برای افراد و نظارت بر آن ها روند بهبودی افراد را بررسی می کند. داشتن این نظارت باعث می شود تا در صورت عدم حاصل بهبودی، برنامه تغییر کند و تنظیمات لازمه را به فرد اعلام کند تا بهترین نتیجه را در سریع ترین زمان ممکن کسب کند.
  • روش های تسکین دهنده: فیزیوتراپی دست شامل موارد تسکین دهنده ای است که این روش ها عبارتند از ماساژ سرد و گرم، استفاده از دستگاه های الکتریکی و دیگر موارد.

فیزیوتراپی دست در منزل

ممکن است پزشک به شما توصیه کند که برای تکمیل روند درمان و بهبود مشکلات انگشتان خود فیزیوتراپی در منزل یا کلینیک انجام دهید. اگر انتخاب شما انجام فیزیوتراپی انگشتان در منزل است، می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی دست در منزل استفاده کنید. در این روش و با توجه به نیاز شما و توصیه پزشکتان، ممکن است از دستگاه‌های مختلف، تمرینات ورزشی یا ترکیبی از هر دو برای درمان استفاده شود.

تمرینات ورزشی فیزیوتراپی دست در منزل
تمرینات ورزشی فیزیوتراپی دست در منزل

لازم است که شما برای فیزیوتراپی انگشتان پس از کار با دستگاه، تمرینات زیر را هم به منظور افزایش دامنه حرکتی و تقویت انگشت‌ها برای انجام امور معمول زندگی انجام دهید. برای انجام تمرینات به بهترین شکل، حتما باید از راهنمایی یک فیزیوتراپیست مجرب کمک بگیرید و انجام تمرینات زیر را تحت نظر او دنبال کنید:

  • کشش یا اکستنشن انگشتان دست: قرار دادن کف دست‌ها روی سطح صاف و کشیدن آن‌ها بدون فشار به مفاصل
  • فشار دادن حوله: یک حوله رول شده را روی میز قرار دهید و با قرار دادن کف دست‌ها روی آن، سعی کنید با استفاده از انگشت‌ها آن را فشار دهید
  • کشش پنجه: دست‌ها را رو به جلو در حالی که کف آن به سمت خودتان است بکشید. سپس نوک انگشتان را به سمت داخل دست خم کنید
  • مشت کردن دست: انگشت‌ها را به آرامی به حالت مشت جمع کنید و کم کم باز کنید
  • فشردن توپ: این کار می‌تواند با کمک ابزارهای نرم مخصوص یا یک توپ خیالی و به آرامی انجام شود

فیزیوتراپی دست در کلینیک پیشگام

همان طور که ذکر کردیم، روش درمانی فیزیوتراپی یک مجموعه درمانی است که باید علاوه بر فیزیوتراپی، تمرینات و ماساژها نیز انجام شود. همچنین لازم به ذکر است که این فرایند امکان دارد کمی زمان بر و طولانی باشد اما با صبر و تلاش می توانید بهبودی خود را به دست آورید. کلینیک پیشگام به عنوان بهترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه کلیه خدمات فیزیوتراپی به مراجعین محترم است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با تلفن های کلینیک یعنی ۰۲۱۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۰۲۱۶۶۹۱۴۶۵۰ تماس حاصل فرمایید.

نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram