فیزیوتراپی-بعد-از-پی-آر-پی
عناوین این مطلب آموزشی
4.9/5 - (11 امتیاز)

فیزیوتراپی بعد از پی آر پی به عنوان یک روش مکمل درمانی برای دریافت نتیجه بهتر و تسریع روند بهبودی مورد استفاده قرار می گیرد. آیا واقعاً بعد از انجام این روش تاثیری در عملکرد بیمار مشاهده می شود؟ پی آر پی و فیزیوتراپی چه زمانی کاربرد دارند؟ آیا پی آر پی و فیزیوتراپی فقط بیماران ارتوپدی را درمان می کند؟ اگر مایل هستید تا در مورد فیزیوتراپی بعد از پی آر پی بدانید، تا انتها ما را همراهی کنید.

فیزیوتراپی و پی آر پی

پیش از اینکه به فیزیوتراپی بعد از پی آر پی بپردازیم، هر دو روش را به صورت جداگانه بررسی می کنیم تا به یک شناخت کلی از آن ها برسیم. فیزیوتراپی از علوم توانبخشی محسوب می شود و برای اهداف مشخصی همچون افزایش دامنه حرکات، انعطاف پذیری عضلات، افزایش قدرت و آستانه تحمل عضلات استفاده می شود تا فرد بتواند فعالیت های خود را بهتر انجام دهد. کاربرد فیزیوتراپی فقط برای بیماران ارتوپدی نیست بلکه برای بیماران قلبی، تنفسی، روماتیسمی و نورولوژیک کاربرد دارد. فیزیوتراپی به عنوان مکمل درمانی نیز به کار می رود و فیزیوتراپی بعد از پی آر پی نمونه ای از آن است.

فیزیوتراپی به افراد کمک می‌نماید تا در طول زندگی خود بالاترین سطح عملکرد فیزیکی را داشته باشند

پی آر پی شامل پلاسمای غنی از پلاکت است که برای ترمیم و باسازی بافت های آسیب دیده پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این روش اخیراً مورد استقبال قرار گرفته چرا که پلاسمای غنی از پلاکت از بدن بیمار گرفته و به خودش تزریق می شود و همین امر آلرژی و حساسیت را کاهش داده است. پی آر پی برای قسمت های مختلف بدن از جمله شانه، زانو و صورت به کار می آید. پی آر پی زانو و شانه به صورت درمانی مورد استفاده قرار می گیرد و از کارایی آن می توان به رفع درد مفاصل، آرتروز، کشیدگی، پیچ خوردگی و بی ثباتی مفاصل اشاره نمود؛ اما تزریق پی آر پی برای رفع چین و چروک و جوانسازی است. بنابراین پی آر پی برای صورت کاربرد زیبایی و برای شانه و زانو کاربرد درمانی دارد.

فیزیوتراپی بعد از پی آر پی

انجام فیزیوتراپی پس از تزریق پی آر پی به روند بهبودی سرعت می بخشد، در ترمیم بافت ها موثر واقع می شود و مشکلاتی همچون درد و تورم را از بین می برد. شایع ترین مشکل پس از پی آر پی درد و تورم است که با انجام فیزیوتراپی تا حد زیادی برطرف می شود. فیزیوتراپی بعد از پی آر پی مشکلات حرکتی را نیز از بین می برد و به افزایش قدرت و اسقامت عضلات و مفاصل کمک می کند.

فیزیوتراپی شامل چندین بخش می شود تا در نهایت بتواند از شدت تورم و درد کم کند و به کارایی فرد بیفزاید. بخش های فیزیوتراپی بعد از پی آر پی عبارتند از:

  • تمرینات انعطاف پذیری: افزایش دامنه حرکات و انعطاف دست و پاها از اهداف تمرینات انعطاف پذیری به شمار می رود. کشیدن و تمدید کردن عضلات در این تمرینات مورد استفاده قرار می گیرند تا طول عضلات بهبود پیدا کند و از آسیب های مجدد پیشگیری شود.
  • ماساژ: یکی از روش های دیگر در فیزیوتراپی بعد از پی آر پی ماساژ است. فیزیوتراپیست در صورت نیاز به شما ماساژ را توصیه می کند تا التهاب و درد کاهش پیدا کند.
  • تمرینات تقویتی: توپ ژیمناستیک، دستیگره ها، وزنه ها و بندها در تمرینات تقویتی به بیمار توصیه می شود تا عضلات او تقویت شود.
  • الکتروتراپی: دستگاه های الکتروتراپی جریان الکتریکی را با شدت های مختلف به فرد منتقل می کنند تا از شدت التهاب، درد و تورم کاسته شود. شدت جریان الکتریکی از کم، متوسط و زیاد متغیر است.
فیزیوتراپی-در-کلینیک-پیشگام
فیزیوتراپی در کلینیک پیشگام با تجهیزات پیشرفته انجام می‌شود

فیزیوتراپی بعد از پی آر پی کمک می کند تا بیمار هر چه سریع تر به زندگی عادی خود برگردد. البته شرایط بیمار در شروع فیزیوتراپی و استفاده از تکنیک ها موثر است. گاهی اوقات ممکن است فیزیوتراپیست از تکنیک های خاص دیگری استفاده کند. در حقیقت متخصص با توجه به شرایط هر فرد برنامه درمانی ارائه می کند. ممکن است برای فردی اصلاً فیزیوتراپی تجویز نشود.

شما در هر ساعت از شبانه روز جهت دریافت نوبت نوار عصب و عضله و نیز انجام پی آر پی شانه و زانو می‌توانید با شماره ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.

توصیه هایی برای فیزیوتراپی بعد از پی آر پی

پس از پی آر پی چندین راهکار برای بهبودی سریع تر و عملکرد بهتر فرد وجود دارد و فیزیوتراپی فقط یکی از آن ها است. از دیگر مراقبت هایی که برای فیزیوتراپی بعد از پی آر پی توصیه می شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • اگر ناحیه تزریق دچار تورم است، می توانید از کمپرس سرد کمک بگیرید تا با کاهش جریان خون درد و تورم از بین برود. استفاده از کمپرس گرم زمانی توصیه می شود که بیمار سفتی را در مفاصل خود احساس کند. کمپرس گرم برخلاف کمپرس سرد جریان خون را افزایش می دهد.
  • با وجود فیزیوتراپی بعد از پی آر پی نیز باید از شدت فعالیت و ورزش های خود بکاهید. حداقل باید ۶ ماه بگذرد تا فرد آرام آرام به فعالیت های عادی خود برگردد. ورزش و فعالیت های سبک مانند یوگا و پیاده روی را می توان با گذشت ۲ هفته از تزریق انجام داد.
  • با انجام فیزیوتراپی بعد از پی آر پی بدن خود را هیدراته نگه دارید. این راهکار با استفاده از مصرف غذاهای مغذی و نوشیدنی های مفید مانند آب و آب میوه میسر می شود.
  • از ابزارهای کمکی استفاده کنید. البته ابزارهای کمکی با توجه به ناحیه تزریق متفاوت است. در صورتی که تزریق پی آر پی به زانو انجام شده است، استفاده از عصا یا وارکر پیشنهاد می شود.
  • در حین فیزیوتراپی بعد از پی آر پی هیچ مکمل و دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. مکمل ها می تواند شامل قرص یا داروهای گیاهی باشد.

سخن پایانی

در این مقاله فیزیوتراپی بعد از پی آر پی را بررسی کردیم. قبل از اینکه این روش یا هر روش دیگری را برای بهبود عملکرد پس از پی آر پی انجام دهید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید و شرایط خود اعم از درد، تورم یا هر مورد دیگری را با او درمیان بگذارید تا او بهترین راهکار را پیش روی شما قرار دهد.

نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram