اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود؟
عناوین این مطلب آموزشی
5/5 - (4 امتیاز)

اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود؟  در این مطلب کلینیک درد پیشگام به این سوال پاسخ می‌دهیم. مشکل سیاتیک در اثر فشار به عصب سیاتیک به وجود می آید. عصب سیاتیک بزرگ ترین عصب در بدن است که از منطقه پایین کمر در حفره کمری خارج شده و تا پا امتداد پیدا کرده است. همان طور که اشاره شد، مشکل سیاتیک به علت فشار بر ناحیه سیاتیک به وجود می آید اما لازم به ذکر است که وجود برخی مشکلات در بدن سبب ایجاد فشار بیش از حد بر روی عصب سیاتیک می شود؛ در نتیجه مشکل سیاتیک به وجود می آید.

علت و علائم مشکل سیاتیک چیست؟

در ابتدا و قبل از فهمیدن اینکه اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود؛ باید بدانید که علت و علائم این بیماری چیست تا در صورت وجود چنین علائمی در خود، حتماً برای درمان آن اقدام کنید. در ابتدا علل این مشکل را بررسی می کنیم:

  • لغزش دیسک: یکی از علت های مشکل سیاتیک، لغزش دیسک است. لغزش دیسک سبب آسیب و یا ساییدگی دیسک استخوانی می شود. این دیسک در بین مهره های کمر قرار دارد؛ در نتیجه می تواند فشار زیادی بر روی عصب سیاتیک وارد کند.
  • استنشاق عضلانی: استنشاق عضلانی در برخی موارد به علت تغییر شکل عصب سیاتیک در ناحیه کمر رخ می دهد. این موضوع باعث ایجاد فشار بر روی عصب سیاتیک می شود. این مورد می تواند به علت، وجود مشکلات زمینه ای استئوپروزیس (رو به خود بریدن استخوان) و یا انحراف مهره ها باشد.
  • اسپاندیلولیستز: در این حالت استخوان کمری به عقب لغزش پیدا می کند یا جابجا می شود که در نتیجه بر عصب سیاتیک فشار زیادی وارد می کند. این فشار سبب وجود مشکل سیاتیک می شود.

به طور کلی تمامی علت های مشکل سیاتیک به علت فشار وارد شده بیش از حد بر روی عصب سیاتیک است. در ادامه به بررسی علائم این مشکل می پردازیم:

  • وجود درد زیاد و تیز در مناطق پشت پا، کمر و زانو
  • سوزش و تحریک عصب سیاتیک که سبب می شود تا تمامی مناطقی که عصب سیاتیک در آن ها وجود دارد را درگیر کند مانند پا، کمر و یا حتی زانو
  • ضعف عضلات پا و کاهش قدرت در حرکت
  • بی حسی یا احساس ناتوانی در ناحیه پشت پا و پاشنه پا

اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود؟

سیاتیک یک مشکل بسیار جدی است که در صورت درمان نشدن مشکلات و عوارض بسیار زیادی را به همراه دارد. اگر سریعاً برای درمان آن اقدام نکنید مشکلات و عوارض آن بیشتر و جدی تر می شود. درمان نشدن سیاتیک مشکلات زیر را به همراه دارد:

  • درد شدید: این دردها در قسمت پشت پا یا پشت زانو به پایین احساس می شوند؛ همچنین این درد ها به شکل شدید، تیز، سوزنی و استخوانی هستند.
  • ضعف عضلانی: فشار بر روی عصب سیاتیک می تواند باعث ضعف عضلات پا شود. ضعف عضلات پا شامل مشکلاتی در راه رفتن، تعادل و یا ناتوانی در استفاده از عضلات پا خواهد شد.
  • تنگ شدن عصب: در سیاتیک های شدید، اگر فشار بر روی عصب سیاتیک همچنان ادامه داشته باشد؛ امکان اینکه عصب تنگ و یا تضعیف شود وجود دارد. این مورد از عوارض تازه بیماری سیاتیک است و اگر این موضوع به عوارض دائمی تبدیل شود ممکن است احساس ناتوانی و بی حسی پا به صورت دائمی تبدیل شود. این امر قدرت عضلانی در قسمت پا را از بین می برد که در نتیجه مشکلات تحرکی را به همراه دارد.
  • مشکلات خواب و استرس: ممکن است درد سیاتیک بسیار شدید و غیر قابل تحمل باشد که در نتیجه منجر به وجود مشکلاتی در خواب می شود. همچنین امکان اینکه فرد دچار استرس روانی و فشار روحی شود، وجود دارد؛ زیرا درد بیش از حد بر روی این موارد تاثیر گذار است.

در این قسمت به بررسی سوال اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود پرداختیم و متوجه شدیم که درمان نکردن سیاتیک عواقب جبران ناپذیری دارد. حتی دیر اقدام کردن برای درمان سیاتیک، باعث وجود مشکلاتی برای سلامتی و انجام کارهای روزمره می شود. پس حتماً زود هنگام برای درمان آن اقدام کنید.

چگونه می توان مشکل سیاتیک را درمان کرد؟

درمان سیاتیک به منظور کاهش درد، بهبود علائم و انجام مجدد فعالیت های روزانه انجام می گیرد. درمان این مشکل مانند دیگر بیماری ها بستگی به شدت علائم بیماری، علت اصلی وقوع این مشکل و وضعیت جسمی فرد دارد.

درمان قطعی سیاتیک
درمان سیاتیک به منظور کاهش درد، بهبود علائم و انجام مجدد فعالیت های روزانه انجام می گیرد.

در ادامه به بررسی چند روش درمانی برای مشکل سیاتیک می پردازیم:

  • درمان تحت نظر پزشک: در صورتی که به بیماری سیاتیک دچار شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید و درمان خود را زیر نظر پزشک انجام دهید. مشکل سیاتیک بسیار جدی و حائز اهمیت است؛ بنابراین به هیچ وجه سعی نکنید که خودتان این مشکل را برطرف کنید. پزشکان با توجه به نیاز و شرایط هر فرد برایش راهکارهای درمانی در نظر می گیرند و درمان هر فرد با دیگری متفاوت است. در بخش قبل اشاره کردیم که اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود بنابراین سعی کنید با مراجعه به دکتر سریعآ مشکل سیاتیک را برطرف کنید.
  • آرامش و فعالیت محدود: در موارد خفیف، داشتن استراحت و آرامش سبب تسکین درد سیاتیک می شود اما در نظر داشته باشید که آرامش بیش از حد و عدم تحرک کافی، گزینه مناسبی برای درمان سیاتیک نیست. توصیه می شود در کنار آرامش و محدود کردن فعالیت ها، به انجام تمریناتی بپردازید که بر اساس تجویز دکتر انجام آن ها مشکلی نداشته باشد.
  • فیزیوتراپی: انجام فیزیوتراپی سبب درمان درد سیاتیک و بهبود علائم این مشکل می شود. انجام فیزیوتراپی همانند تمرینات تقویتی به انعطاف پذیری و تقویت عضلات کمک می کند؛ در نتیجه فشار بر روی عصب سیاتیک کاهش می یابد و این موضوع سبب کاهش درد می شود.
  • استفاده از داروها: امکان اینکه پزشکان برای افرادی که به درد سیاتیک مبتلا هستند، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تجویز کنند، وجود دارد. مصرف این داروها باعث می شود تا درد و التهاب در بدن کاهش یابد. در برخی از مواقع پزشکان از داروهای تقویت کننده مانند پرگابالین برای درمان استفاده می کنند.
  • انجام تزریقات: در موارد شدید و در صورتی که تمامی روش های گفته شده، بی تاثیر بود؛ از تزریقات در ناحیه عصب سیاتیک استفاده می شود. پزشکان در تزریقات از استروئیدها برای کاهش درد و التهاب استفاده می کنند.

علاوه بر موارد گفته شده امکان دارد پزشک از روش های درمانی دیگری همچون آب درمانی استفاده کند. همچنین در موارد وخیم امکان استفاده از روش جراحی نیز وجود دارد. در آخر همان طور که اشاره شد، مهم ترین نکته در درمان مشکل سیاتیک این است که سریعاً برای درمان آن اقدام کنید و حتماً با دکتر مشورت کنید.

سخن آخر

 ما در این مطلب به بررسی اینکه اگر سیاتیک درمان نشود چه می شود پرداختیم. همچنین مشکلات سیاتیک، علت و علائم آن را مورد بررسی قرار دادیم. در پایان فراموش نکنید که این مشکل بسیار جدی و خطرناک است بنابراین در صورت وجود علائم آن، می‌توانید برای بررسی بیشتر و تعیین نوع درمان به کلینیک درد پیشگام که بعنوان بهترین مرکز درمان دردهای اسکلتی و عضلانی در غرب تهران شناخته می‌شود مراجعه نمایید. کلیه اقدامات غیرجراحی مورد نیاز جهت درمان درد سیاتیک و سایر بیماری های اسکلتی و عضلانی در این مرکز قابل ارائه است.

نوبت دهی نوار عصب و عضله و پی‌آر‌پی (PRP)
برای دریافت نوبت جهت انجام نوار عصب و عضله و یا پی آر پی (PRP) در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۳۵۳۱۳۴۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.
نوار عصب و PRP

آخرین نوشته ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

تماس با کلینیک پیشگام
کلینیک پیشگام در تهران با مدیریت دکتر محمدحسین سپهریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در حوزه درمان‌های غیرجراحی بیماری های اسکلتی‌ و عضلانی فعالیت می‌نماید. تلفن‌های کلینیک پیشگام جهت رزرو نوبت ویزیت و مشاوره حضوری: ۶۶۵۷۶۹۹۱ و ۶۶۹۱۴۶۵۰
ویزیت و مشاوره حضوری

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در telegram